• Claudia Condrache

Què causa la tensió alta? Com ens podem protegir de forma natural?Un de cada tres espanyols mor per culpa d'una malaltia cardiovascular. I la hipertensió està darrere de bona part d'elles.


Al nostre país la primera causa de mortalitat està relacionada amb les malalties cardiovasculars, per sobre del càncer i de les malalties del sistema respiratori, que ocupen el segon i tercer lloc. Un de cada tres espanyols mor per la seva causa.


Les malalties cardiovasculars agrupen diverses, com les malalties cerebrovasculars o l'infart de miocardi. I no deixen de créixer silenciosament les morts relacionades amb la hipertensió, fins al punt que en només 10 anys s'ha doblat el nombre de defuncions relacionades amb la hipertensió. De fet, la hipertensió és la primera causa d'infart de miocardi en l'home i d'ictus en la dona.


Protegir-nos de forma totalment natural enfront del "assassí silenciós"

La paraula "silenciosament" no és casual, i és que precisament a la hipertensió se la coneix amb aquest nom: l'assassí (o l'enemic) silenciós. No avisa; fins que un bon dia dóna la cara en forma d'ictus o infart.


La hipertensió va arrabassant la salut a poc a poc sense que, qui la pateix, tot just se n'adoni. I el motiu és que està lligada a moltes altres malalties: augmenta el risc d'accidents i mortalitat cardiovascular, afecta el cervell, als ronyons, a les grans artèries, al fons de l'ull ... l'Organització Mundial de la Salut (OMS) li atribueix ni més ni menys que el 62% dels accidents cerebrals i a Espanya es calcula que hi ha uns 7 milions d'hipertensos, i el pitjor és que la meitat d'ells ni tan sols sap que ho són.


Mesurar-se la tensió

D'aquí la importància de mesurar-se la tensió des de jove. Als 20 anys, el percentatge d'hipertensos és molt baix, però després va augmentat progressivament fins que afecta al 40% de les persones de 65 anys i al 90% de les persones de 85 anys.


I tu, ets hipertens?

Es considera que una persona és hipertensa quan les seves xifres de tensió arterial mínima (diastòlica) i màxima (sistòlica) són iguals o superiors a 140/90 mmHg (mil·límetres de mercuri). A més aquestes xifres han de persistir en dos mesuraments diferents separades per un interval d'un mes.


I això què vol dir?

El cor bombeja al voltant de 100.000 vegades al dia, i les artèries són les encarregades de transportar la sang oxigenada des del cor a la resta del cos. La pressió que suporten és enorme, però no és un corrent constant. Quan el cor es contrau i bomba sang s'eleva la pressió en les artèries; quan es relaxa, la pressió cau. Per això, en prendre la tensió, sempre es donen dues xifres: la pressió sistòlica (més alta, quan el cor bomba), i la pressió diastòlica (més baixa, quan el cor es relaxa entre dos impulsos).


Quina és la pressió ideal?

La pressió "ideal" és de 110/75 mmHg. Una "bona" ​​és de 120/80 mmHg i una pressió "normal alta" seria de 135/85 mmHg sense que arribi a 140/90 mmHg, ja que quan se superen aquestes xifres ja parlem d'hipertensió.


Així doncs, més val prevenir-la o eliminar-la tan aviat com aparegui en les nostres vides. De fet, segur que has sentit a dir “tenir la tensió baixa és una assegurança de vida”.


Eliminar la tensió alta de manera natural

Existeix una solució 100% natural per eliminar, o reduir la tensió alta. Estem parlant d’11 plantes medicinals (cassís, olivera, vinya vermella, nabiu, ruibarbre, galega, granes o llavors de raïm, reina dels prats, boixerola, aranja i mirtil) que, en combinació amb 3 aminoàcids, (histidina, L-carnitina i triptòfan) i actuant en equip, són capaços de mantenir a ratlla la hipertensió i protegir i estimular el seu sistema circulatori. Si a tot això afegim una estratègia dietètica i activitat física diària adequada, ens pot salvar la vida.


Cadascuna d'aquestes plantes tenen la seva eficiència per separat, però en conjunt formen una sinergia immillorable. Això vol dir que quan es combinen determinades substàncies, aquestes treballen millor juntes i s'absorbeixen millor (augmenta la seva biodisponibilitat) que si prenguéssim aquestes mateixes substàncies però de forma separada. En nutrició els conceptes de sinergia i biodisponibilitat són claus a l'hora de recomanar uns complements o altres.


Cadascun dels principis actius a base de plantes té unes propietats concretes demostrades que ajuden eficaçment a prevenir i millorar la salut cardiovascular. No obstant això, l'important és la dosificació precisa de cadascuna d'elles i la seva associació, perquè tots treballin a l'uníson per aconseguir una acció global i sinèrgica.


Si vols més consells dietètics específics, o bé saber com triar el millor complement de plantes per al teu benestar, no dubteu en contactar-me.

Segueix-me a:

  • Icono social Instagram
  • Icono social LinkedIn
  • Facebook icono social

Rambla de la llibertat 36, 17834, Porqueres

Tel : 617984996